Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2218

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tämä ei ole kysymys vaan vinkki. Omistan Toyota Carina 2 vm. 92. auton ohjaus alkoi jumittelemaan käännöksissä. Viaksi paljastui ohjausakselin alempi ristinivel (se joka on konehuoneen puolella). Toyotalla uusi osa maksaa yli 100€ (tosin siihen tulee mukaan pätkä akselia) ja tarvikkeena osaa ei saa.

Mutta siihen ristikkoon voi itse vaihtaa nivelen kun ottaa ristikon irti. Työntömitalla mittaa nivelen koon ja sitten vaan kaupasta oikean kokoinen kardaanin ristikkonivel! Hintaa omalle remontilleni tuli 10€ ja kaksi tuntia työtä.

Ohjausakselin asento kannattaa merkitä muistiin jotta ratti tulee suoraan. Saman kokoinen ristikko pitäisi olla kaikissa toyotoissa aina dx-corollaan asti (ainakin tuttu asentaja sanoi niin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos hyvästä vinkistä! Kaverin Hiacessa on ollut vähän yli 400.000 kilometrin aikana tuo sama vika kaksi kertaa, ja korjauskeinokin on ollut sama. Sopiva nivelristikko on löytynyt Oy Hardy Spicer Ab:n valikoimista.

Julkaistu: 24.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.