Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2216

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko vakavaa jos öljynpainevalo palaa noin 3 sekuntia moottorin käynnistymisen jälkeen ja moottoritilasta kuuluu “helisevä” ääni samaisen ajan? Nämä esiintyy vain jos auto on seissyt pidempään kun pari tuntia.

Auto on 2 litr. Nissan Primera vm 2000. Öljynä on Mobilin täyssynteettinen. Suodattimena on Nissanin alkuperäis-öljynsuodatin kuten huoltokirjassa painotetaan (sama oire esiintyi myös tarvikesuodattimella). Öljyn pinta on ylärajassaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

En pidä ilmiötä vakavana. Öljyn kierron alkaminen kestää aina jonkin aikaa. Helinä tulee ilmeisesti venttiilikoneistosta, jossa ei ole öljyä vaimentamassa ääntä. Hetkellinen käynti kuivana ei vaurioita paikkoja.

Moottorin seistessä öljy valuu pois öljykanavista. Niinpä kun öljypumppu alkaa pyöriä, kestää jonkin aikaa, ennen kuin kanavat ovat jälleentäynnä ja öljy nousee venttiilikoneistoon saakka.

Julkaistu: 24.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.