Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2199

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi, Olen kiinnostunut Subaru-merkkisistä autoista. Onko tekniikka luotettavaa? Tyyppivikoja? Merkkihuoltoko?Uushankinta-hinta näyttää olevan korkeahko, mutta kuinka on jälleenmyynti-arvon? Onko autojen nelivetotekniikka yleensä luotettavaa/ kallista huollattaa?

Mihin kannattaisi kiinnittää huomiota ko.autoa hankittaessa. Olen kiinnostunut lähinnä uudemmista v. 97-99 farmari-malleista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Subarun tekniikka on hyvää ja luotettavaa, edes pikkuvikoja ei Subaruissa ihmeemmin esiinny. Oikeastaan ainoa moite koskee runsaahkoa polttonesteen kulutusta. Bokserimoottori on jostain syystä rivikonetta epätaloudellisempi.

Suurin ongelma käytetyn Subarun hankinnassa lienee autojen löytäminen. Myynti on jo vuosikausia ollut miltei olematonta. Merkkihuoltojen ketju ei ole kovin tiuha, mutta onneksi varaosahuolto sentään toimii suunnillen samaan tapaan kuin muillakin merkeillä eli Ruotsista.

Julkaistu: 19.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.