Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2193

Tapio Ketonen

Kysymys:

Elikkäs, mulla olis kiikarissa VW Passat variant syncro TDI 81kW -98 jolla on ajettu ikävä kyllä 350tkm. Varusteita on aut.ilm.,ajotietokone jne. Hinta pyynti on 16000€,onko liian paha tommosesta ja yleensäki kannattaako tommosta ostaa pitkäaikaseen käyttöön nuorelle miehelle? Tiedän että autolla on ajettu pääasiassa pitkää työmatkaa ja on huollettu säännöllisesti. Himottais ostaa ku on aika harvinainen tommosil varusteil, mut kilsoja on paljon alla….

Näytä vastaus

Vastaus:

Onhan tuolla jo rullattu. Etupään tukivarsia lienee autoon jo vaihdettu sylillinen, ruiskutussuuttimet kaipaavat piakkoin huoltoa eli kärkien uusimista, ellei sitä ole jo tehty. Pyöränlaakerien uusiminenkin alkanee jo olla edessä, ellei niitä ole jo vaihdettu. Ja jos vaihteistoon ei ole VW:n ohjeiden vastaisesti vaihdettu öljyjä pariin kertaan, on myös vaihteisto jo ennettänyt kokea aika kovia vuosien myötä.

En osaa ottaa kantaa hintaan, mutta varaudu korjauksiin, niin silloin et ainakaan pety pahasti.

Julkaistu: 15.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.