Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2192

Tapio Ketonen

Kysymys:

Löytyyköhän jostain suomenkielistä tietoa Saksassa voimassa olevasta myyjän virhevastuusta autokaupassa. Onko Saksassa olemassa Suomen kaltaista kululuttajavalitus – järjestelmää. Tässä voisi olla jutun paikka, nyt kun moni meistä ( itse mukaanlukien ) on autoja sieltä hankkimassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksassa kuten muissakin EU-maissa on kuluttajaa suojeleva lainsäädäntö. Se perustuu EU-direktiiviin 1999/44/EY. Jokaisen maan lainsäädännön on sisällettävä direktiivissä vaaditut asiat.

Saksan kuluttajavalitussysteemistä meillä ei ole tietoa, mutta ei sillä oikeastaan ole väliksikään. Jos autokauppa Saksasta menee pieleen, kannattaa kääntyä EU-kuluttajaneuvonnan puoleen. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.hel.fi/eu-kuluttajaneuvonta. Täällä asioiminen sujuu suomeksi. Em. nettisivuilta löytyy myös valitusohjeet. Kuluttajaviraston nettisivuilta löytyy myös EU-kuluttajavalituslomake, sama linkki löytyy myös em. valitusohjeista.

Julkaistu: 15.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.