Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2174

Kysy autoista - kysymys 2174

Tapio Ketonen

Kysymys:

Volkswagen Boran öljyvaihdon tekevä kysyy, miten saa “oil” (Service) vilkkuvan merkin poistettua…

Näytä vastaus

Vastaus:

Vastaaminen vähän viivähti, kun oikea hakuteos ei sattunut olemaan esillä. Lopulta sain sen käsiini. Näin neuvoo Autodata Tekniset arvot 2002 -teos nollaamaan öljynvaihtomuistuttimen vuosimallien 97-99 Golfista ja Borasta: - paina pohjaan ja pidä painettuna mittaristossa nopeusmittarin puolella oleva painike - kytke sytytysvirta päälle, tällöin teksti OIL näkyy trippimittarin näytössä - vapauta nopeusmittarin puoleinen painike - kierrä käyntinopeusmittarin puoleista painiketta oikealle, kunnes näyttöön tulee – – –

Huoltomuistutus (INSP) saadaan nollattua siten, että kun OIL-teksti on tullut näyttöön, vapautetaan nopeusmittarin puoleinen painike, painetaan ja vapautetaan uudelleen. Kun näyttöön tulee teksti INSP, se poistetaan kuiten OIL-tekstikin.

Jos auto on vuosimallia 1999-2000, toimitaan seuraavasti: - paina pohjaan ja pidä painettuna mittaristossa nopeusmittarin puolella oleva painike - kytke sytytysvirta päälle, tällöin teksti SERVICE näkyy matkamittarin näytössä - vapauta nopeusmittarin puoleinen painike - kierrä käyntinopeusmittarin puoleista painiketta oikealle, kunnes näyttö tyhjenee.

Vuoedsta 2000 alkaen huoltovälin ilmaisin pitää nollata huoltotesterillä. Jos kuitenkin autossa on muuttuva huoltovälin ilmaisin, se nollataan kuten edellä kerrottu SERVICE-näyttö. Nollauksen jälkeen pitää lisäksi katkaista sytytysvirta.

P.S. Muista sitten myös tehdä tarvittavat huoltotoimet autoon!

Julkaistu: 7.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.