Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2171

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen miettimässä vuoden 1998 Seat Toledo 1.6HB:n ostoa. Onko kyseisessä mallissa ilmennyt isompia tyyppivikoja ja kuinka helposti se ruostuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Teknisesti ottaen vanha isoluukkuinen Toledo on sama auto kuin edellinen eli 92-97 mallien VW Golf. Mistään ihmeemmistä ongelmista ei ole kuulunut huhuja. Toledo ruostuu siinä kuin muutkin Volkkarit, eli jos maalipintaan tulleita kolhuja ja kiveniskemiä ei korjata eikä autoa koskaan vahata oikealla vahalla, niin noista kohdista ruostuu aivan varmasti. Prosessia voi vielä nopeuttaa antamalla auton olla jatkuvasti likaisena.

Korin kotelorakenteet on suojattu VW:n kuumavahakäsittelyllä tehtaalla, joten ne eivät ruostu helposti. Tietenkin kolhitut kohdat ruostuvat aina nopeasti, joten kolhukohdat pitää aina korjata välittömästi. Kannattaa tutkia, ettei autoa ole kolhittu pohjasta tai helmoista.

Julkaistu: 4.7.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.