Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2163

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa onko mahdollista, että Audi 100 2,3 vm 92 pakosarjassa olisi vuoto ja siitä aiheutuisi säksättävä ääni.Ääni on voimakkaammillaan kylmänä liilleelle lähdettäessä ja loppuu muutaman kilometrin ajon jälkeen tai ainakin hiljenee niin, että sitä ei kuule auton sisälle. Merkkikorjaamo kertoi, että yksi vastaava tapaus on sattunut kohdalle. Voiko autolla ajaa ilman pikaista remonttia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Olen itsekin tavannut vastaavan ilmiön. Kun pakosarja kuumetessaan laajenee, rako menee umpeen. Eipä tuo ajoa haittaa, mutta katsastuksessa se voi aiheuttaa ongelmia, jos säksätys kuuluu ja jos raosta imeytyy pakoputkeen ilmaa. Silloin päästömittauksen arvot menevät sekaisin. Katalysaattoriautossa ilmavuoto voi saada moottorinohjausjärjestelmän säätämään sylintereissä palavan seoksen liian rikkaalle, jolloin oikeasta lambda-arvosta huolimatta pakokaasuihin jää liikaa saasteita.

Pakosarja on valua, joten sen korjaaminen hitsaamalla voi olla hankalaa ja ainakin onnenkauppaa. Muttaeipä tuon yrittäminen paljon ota jos ei annakaan, ainut vaihtoehto kun on uuden osan ostaminen julmaan hintaan merkkiliikkeestä.

Julkaistu: 30.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.