Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 216

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,Omistamassani Toyota Corolla 1.4 VVT-i vuosimalli 2000 huoltokirjassa ei huoltojen kohdalla ole mainintaa polttoainesuodattimen vaihtovälistä. Esim. jarrunesteet vaihdetaan 30 000 km/tai 2 vuotta. Luulisi polttoainejärjestelmän puhtaanapysymisen (esim suuttimet) kannalta olevan tärkeää suodattimen vaihtovälin määrittäminen. Muistaakseni 90-luvun polttoaineensuihkutuksilla varustetuissa Toyotissa oli vaihtoväli 40 000 km.Mikä olisi mielestäsi sopiva vaihtoväli polttoainesuodattimelle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tila-autovertailumme (Tuulilasi 8/2002) tekniikkakyselyyn oli maahantuojalla merkitty kohtaan polttonestesuodatin sanapari “ei vaihdettavissa”. Ilmeisesti suodatin on mitoitettu siten, ettei sitä siis tarvitse vaihtaa. Jos bensa onnistutaan ottamaan säiliöstä siten, että pohjasakkoja ei imetä mukaan, tämäkin saattaa toimia.

En nyt osaa sanoa mitään Corollan suihkutukseta, mutta Yariksessa polttonestevirtausta on merkittävästi vähennetty sillä, että järjestelmässä ei ole paluuvirtausta. Vähäisempi virtaus antaa sakalle paremman mahdollisuuden asettua säiliön pohjalle, jolloin sitä kulkeutuu suodattimeen vähemmän. Suodatin säilyy myös pitempään toimintakunnossa, sen käyttöikähän riippuu aika suoraan suodatetun polttonesteen määrästä.

Julkaistu: 24.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.