Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2155

Kysymys:

Tarkoituksena hankkia 2-litrainen Mazda 626 GLX vm. 90-94. Nykyinen on HB 2.0 GLX -88 mallia. Nykyisessä pakkasilla ei saa lämpöä edes plussan puolelle, mutta muuten hyvä auto. Lähinnä kilometrien takia on vaihto edessä (lähenee 300tkm).

Joten kysymys olisi että onko näissä vuosimalleissa minkälaisia eroja, kun -92 korimalli on ainakin muuttunut, mutta ovatko samoilla moottoreillatai onko tullut uusia tyyppivikoja varsinkin tuon koriuudistuksen yhteydessä? Eli mitä tulisi tutkia tarkemmin kun käy koeajolla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun auton ikä alkaa olla noinkin korkeaa luokkaa, yksilöerot ovat jo melkoisia. Tekniikka on aika pitkälle samaa kuin nykyisessä ajokissasikin, eikä se yleensä tuota erityisiä ongelmia.

Kuten sanottu, aiot hankkia melko vanhan auton. Tästä syystä kunnon tarkastamiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Tietenkin uudemmissa katalysaattorin ja polttonesteen suihkutuksen toiminta olisi hyvä tarkistaa, esimerkiksi päästömittaus antaisi hieman osviittaa asiasta. Jos päästöarvot ovat pienet, silloin asiat ovat ilmeisesti mallissaan.

Julkaistu: 25.6.2003