Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2152

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pitääkö auton ilmastointia huoltaa, ja kuinka usein se pitäisi tehdä? Mitä ilmastoinnin huollossa oikein tehdään? Mitä mieltä olette Toyotan merkkihuollon tarjoamasta, muistaakseni 99 euron hintaisesta, ilmastoinnin tarkastuksesta ja huollosta – kannattaako tuolla hinnalla?

Sitten vielä yksi kysymys: olette ajaneet lukemattomilla eri automerkeillä. Onko eri merkkisten autojen ilmastointien jäähdytystehoissa huomattavia eroa? Suuret kiitokset vastauksista ja lämpimiä kesäilmoja myös toimitukselle!

Näytä vastaus

Vastaus:

Ilmastointia kuulemma pitäisi huoltaa ainakin joka toinen vuosi, huoltoliikkeet tietenkin suosittelevat huoltamista joka vuosi. Huollon yhteydessä huoltolaite kuivaa kylmäaineesta pois siihen joutuneen kosteuden, lisäksi tarkastetaan järjestelmän tiiviys ja tarvittaessa lisätään kylmäainetta.

Toyotan huoltohinta vaikuttaa kohtuullisen edulliselta, toki mahdollinen kylmäaineen lisääminen tai muut korjaustyöt aiheuttavat lisäkustannuksia.

Laitteiden tehoissa toki on eroja, mutta ne eivät vielä meikäläisissä olosuhteissa tule kovin selvästi esiin. Ehkä jo Etelä-Euroopassa lämpötila nousee niin korkeaksi, että erot alkavat tuntua. Sama tilannehan on lämmityslaiteiden kohdalla mutta toisin päin. Italian talvessa kaikkien autojen lämmityslaitteen teho riittää.

Julkaistu: 24.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.