Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 215

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mikä on kun Fiatin Fire1000-moottori ei oikein tykkää lähteä käyntiin? Kylmänä tuntuu lähtevän hieman paremmin kuin kuumana, jolloin kaasu pitää painaa ihan pohjaan ja startata aika kauan. Ajaessa tuntuu ajoittain pientä terävää nykimistä. Auto on Panda vm-87. Olisko kärkien konkka sökö vai se alipainesäädinjuttu? Kärjet on juuri uusittu. Olisiko bensapuolella jotain häikkää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Käynnistysvaikeudet kuumana ovat aika yleinen vaiva. Syy niihin on useimmiten se, että kaasuttimesta haihtuu bensaa, ja ilmansuodatinkoteloon tulee niin väkevä seos, ettei se suostu syttymään. Starttaaminen kaasu pohjassa tuulettaa eli tuo uutta ja vähäbensaisempaa ilmaa moottoriin.

Nykiminen voi johtua monestakin syystä, mutta kokeilepa nyt, onko alipainesäätimen kalvo kunnossa. Ime säätimen aipaineputkesta, ja jos kalvo vuotaa, sen kyllä huomaa.

Julkaistu: 24.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.