Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2146

Tapio Ketonen

Kysymys:

Käytin juuri 5/1999 mallista Ford Focusta huollossa ja sain kuulla sisempien vetonivelten hieman täristävän. Autolla on ajettu 56.000 km. Kertoivat että koska on yli 3-vuotias, niin joudun maksamaan koko lystin itse.

Onko minulla mitään realistisia mahdollisuuksia “alkaa riitelemään”, ts. käsittääkseni kuluttajasuojan mukaan tuotevirheet on korvattava takuusta riippumatta. Vetoakseleiden kestoikä ei voine olla vain 3 vuotta ja toisaalta näitä on mennyt niin paljon että mistään yksittäistapauksesta ei voine olla kyse?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ford väittää kivenkovaan, että nivelissä ei ole mitään vikaa, ks. heinäkuun Tuulilasin (ilmestyy 3.7.) Lukijan posti. Tästä huolimatta kannattaa aivan varmasti vaatia, että remontin hintaa ainakin alennetaan tuntuvasti. Mikäli korjaamo on kovana, niin silloin on syytä kääntyä kunnallisen kuluttajaneuvojan puoleen ja pitää hommasta aiheutuneiden kulujen kuitit visusti tallessa.

Julkaistu: 22.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.