Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2130

Tapio Ketonen

Kysymys:

Millainen tekniikka on Saab 9000 kattoluukussa? Mistä voisi saada teknisen kuvauksen siitä?

Kattoluukku ei aukea kunnolla ja se rutisee ja paukkuu. Se ei mene kiinni kunnolla. Aukeaa vain ylöspäin, ei vetäydy lainkaan täysin auki eli taaksepäin. Onko vika mekaaninen vai sähköpuolella? Olisi kiva tietää mistä kannattaa lähteä liikkeelle vikaa etsimään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kattoluukkumekanismista ei valitettavasti taida olla kunnon selvitystä kuin merkkikorjaamon korjaamokäsikirjassa, ja sitä ei saa kovin helposti luettavakseen.

Olen kyllä sitä mieltä, että jos noiden mekanismien korjailusta ei ole vankkaa kokemusta, kannattaa melkein jättää homma kokeneempien tehtäväksi. Voi tulla halvemmaksi, ja ainakin syntyy vaurioita vähemmän.

Rutina ja pauke viittaa mekaaniseen vikaan, sähkö kun ei juurikaan rutise. Kattoluukun mekanismi on aika monimutkainen, ja se joutuu toimimaan aika hankalissa olosuhteissa. Voitelukin tuppaa usein unohtumaan, joten jonkun paikan jumittumisesta tuossa lienee kysymys.

Julkaistu: 12.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.