Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2117

Tapio Ketonen

Kysymys:

Passatin synkronointiongelma?

-00 (1.8 20V Variant) Passatin 2-vaihde ei synkronoidu kunnolla laatikon ollessakylmä. Vika poistuu tyypillisesti noin 15-20 minuutin ajon jälkeen. Auton myyjän mukaan kyseessä on auton ominaisuus, ei vika. Onko tämä ko. autolle tyypillinen, ja voiko se johtaa vakavampaan vaihteistovaurioon? Suuriosa ajostani on työmatkaa, kesto noin 15 min suuntaansa. Kuka voisi antaa viasta puolueettoman lausunnon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Puolueettoman lausunnon antamiseen pystyy vain hyväksytty tavarantarkastaja, mutta sille lausunnolle tulee aika rumasti hintaa. Sen sijaan VV-Auto Oy:n huoltopäällikkö antoi seuraavan vastauksen tähän kysymykseen:

Emme tunne lukijan kokemaa ongelmaa tuossa vakavuusasteessa. Toki olemme tietoisia, että esimerkiksi pakkasyön jälkeen on pari ensimmäistä vaihtoa kakkosvaihteelle hieman nihkeitä, mutta yleensä toiminta on sutjakampaa tämän jälkeen.

Tämän vuoksi halusin kokeilla viime talven pakkasilla Passatia ja havaitsin, että pari ensimmäistä ykkös-kakkos- tai kolmos-kakkos-vaihtoliikettä vaati hieman enemmän aikaa, mutta sitten rupesi toimimaan liukkaammin.

Toki vaihteistoissakin voi olla yksilöeroja ja toinen kuljettaja kokee asian toisella tapaa kuin joku toinen. Voiteluaine kyseissä vaihteistossa on synteettistä tavaraa jo “tehtaalta” lähtien.

Julkaistu: 9.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.