Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2108

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minkähän takia uuden Primeran ajotietokone näyttää neljän litran kulutusta moottorijarruruksessa? Olen ajanut kahta eri yksilöä ja molemmissa oli sama ominaisuus.

Näytä vastaus

Vastaus:

Moottorijarrutuksessa polttonesteen suihkutuksen pitäisi yleensä kytkeytyä pois. Voi olla, että samalla näyttökin lukkiutuu johonkin vanhaan arvoon. Moottorijarrutus on meikäläisissä oloissa kuitenkin aika lyhytaikainen tapahtuma, meillä ei ole kilometrien pituisia alamäkiä kuten vuoristoisissa maissa, joten voi olla myös, että näyttö laskee kulutuksen keskiarvoa joltakin aikaväliltä.

Yleensäkin hetkellisen kulutuksen näyttö on aika lailla suuntaa antava, ei juuri muuta. Pitempiaikaisen keskikulutuksen näyttö antaa paremman kuvan kulutuksesta. Sen tarkkuuden voi helposti testata nollaamalla näytön piripintatankkauksen jälkeen ja laskemalla toteutuneen kulutuksen seuraavan piripintatankkauksen perusteella.

Julkaistu: 5.6.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.