Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2088

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen kiinnostunut Audi A8 “Saksa-mallista”. Onkohan n. 250 000 km ajetulla seitsemän/kahdeksan vuotta vanhalla (hp. 9000 €) enää mitään virkaa vai kestääkö iso kone suuret kilometrilukemat?? Suuret korjauskustannukset nääs pelottavat.

Vai olisiko kenties viisaampaa sijoittaa turvalliseen, pienempään ja “kotimaiseen”, esim A4 1.8t:hen??

Näytä vastaus

Vastaus:

A8 on kyllä sellainen auto, että sitä ei mielestäni kannata lähteä tuomaan Saksasta. Tulli keksii varmasti autolle arvoa vaikka kuinka paljon, joten veroa menee huimasti. Sitten valitettavasti se on niin harvinainen, että mitään varaosia ei saa kuin tilaamalla, ja melkein jokainen osa pitää ostaa eli siis tilata merkkiliikkeestä.

Lähtökohta on, että käytetty auto tarvitsee aina jonkin verran korjaamista ja varaosia. Vaikka kone kestäisikin, moni muu paikka voi pettää. Jos alumiinikori vaatii korjauksia, se on hankalaa ja kallista, osaajia on tosi harvassa. Kyllähän A4 tai vaikkapa A6 on mielestäni fiksumpi ratkaisu. En osaa nyt sanoa, millainen on verotuskäytäntö, mutta näiden osalta Saksasta tuominen saattaa olla aivan harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Julkaistu: 29.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.