Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2087

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ford focuksen ruoste? Omistan vm.-99 olevan 1,8tdi stw Focuksen ja löysin ruostetta kaikista 4:stä ovesta. Koko alalaita oli paksun ruosteen peitossa, joka oli maalipinnan ja kittilistan alla. Soitin Mikkelin automyyntiin, joka edustaa Fordia. Vastaus oli että tuo auto takuuhuoltoon. Kaikki korjataan maahantuojan laskuun.

Kysynkin onko suomessa havaittu kuinka laajalti samanlaisia tyyppivikoja? Olen kysellyt sieltä täältä, mutta vastausta olen jäänyt vaille. Kohtalotovereita en ole tavannut.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ilmeisesti maalivikoja on ollut joitakin, jos piirimyyjä on noin palvelualtis. Kovin yleistä tuollainen ruostuminen ei sentään onneksi taida olla, asiasta ei ainakaan ole kuulunut ihmeempiä.

Aina silloin tällöin autoihin voi tulla joitakin työvirheitä. Lika maalikerroksen alla on yleisin syy maalin pysyvyysongelmiin. Ilmiön syy on yleensä todettavissa varsin helposti, joten takuuratkaisun tekeminen on normaalitapauksessa helppoa.

Julkaistu: 28.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.