Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2085

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tarkoituksenani on vaihtaa autooni öljyt. ongelma piilee siinä että en haluaisi moottoriin (ja vaihdelaatikkoon ja perään) mitä tahansa litkua lorottaa, eli mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon, ja mitä ne 10W-50-7-plääplää- merkinnät meinaa? mistä löytyisi joitain öljyvertailuja tai vastaavia, joista mahdollisesti saisi suuntaa? niin ja lisävaikeutta takee se seikka, että autolla on aika lailla ikää. auto on vm.75 datsun.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä tuo ole mikään ongelma vanhassa Datsunissa. Moottoriin voit laittaa suunnilleen mitä tahansa öljyä, tärkeämpää on vaihtaa öljyt riittävän usein. Jos kyseessä on takavetoinen auto, perä ja vaihteisto vaativat erilaiset öljyt. Sopivaa öljyä löytyy tarvikeliikkeestä.

Tietoa eri öljymerkinnöistä löytyy vähän joka puolelta, mm. öljy-yhtiöiden jakamista oppaista. Moottoriin sopivat, kuten totesin, suunnilleen kaikki öljyt. Vaihteistoon sopii öljy, jonka API-luokitus on GL-4, perään pitäisi ilmeisesti laittaa GL-5-luokan öljyä.

Julkaistu: 27.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.