Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2084

Tapio Ketonen

Kysymys:

Palstalla on keskusteltu Ford Focuksen vetonivelien ongelmista. Onko auton nivelissä ollut muitakin ongelmia?

Omaa 1.8D Tci mallia vaivaa ärsyttävä äänekäs narina jostain etupään ripustuksista kurvatessa tai ajettaessa kuoppaan. Paikallinen Ford huolto rasvasi kytkimen mekaniikkaa, mutta ei kyllä auttanut. Nuo koiranluut autoon on kanssa juuri vaihdettu. Ajettuna on 112tkm.

Ostin auton juuri liikkeestä ja haluaisin vian kuntoon.. Löytyykö ehdotuksia vikakohteeksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vetonivel on aivan ari asia kuin jousitus. Narina joustoliikkeissä voi tulla joko tukivarsien tai kallistuksenvakaimen heloista. Syynä voi myös olla kivenpalanen jousikupin ja jousen välissä, sekin osaa joskus pitää pahaa ääntä.

En kyllä ymmärrä, mitä kytkimen mekaniikalla on tuollaisen ilmiön kanssa tekemistä, mutta tuossa juuri pari päivää sitten sain eräältä soittajalta moitteita, kun olin lehdessä epäillyt merkkikorjaamojen osaamista. Niinpä tältä pohjalta arvioiden varmaan on niin, että merkkihuolto kyllä tietää mitä tekee!

Jos auto on ostettu hiljattain, myyjäliikkeen pitää laittaa se narinattomaan kuntoon. Kyllähän narina loppumaan saadaan, jos asiaan paneudutaan kunnolla.

Julkaistu: 27.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.