Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2081

Kysy autoista - kysymys 2081

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä mieltä olet, saako nykyisillä nestemäisillä vahoilla yhtä hyvän tai paremman pinnan kuin perinteisillä kiinteillä vahoilla? Kiinteän vahan käyttö on tietysti kovempi homma, mutta jos ei oteta työmäärää ja aikaa huomioon. Mitä vahaa suosittelet vanhalle hyväkuntoiselle maalipinnalle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän vahapinta tulee yhtä hyväksi. Vanhoilla vahoilla tulee heikompikuntoiseen pintaan parempi jälki, koska vahan vaatima runsas mekaaninen hankaaminen irrottaa enemmän vanhaa hapettunutta maalia pinnasta.

En suosittele mitään erityistä vahaa, tärkeintä on, että pinta puhdistetaan hyvin ennen vahausta ja sitten vahataan huolella. Kaikkein tärkeintä on, että auto vahataan riittävän usein, silloin pinta säilyy parhaassa kunnossa. Valitettavasti meillä lentelee maantiellä kaikenlaisia kiviä ja metallihiukkasia, jotka vaurioittavat maalipintaa. Usein tehty vahaus auttaa tähänkin, sillä vaha peittää syntyneet kolot ja hidastaa niistä alkavien ruostumisvaurioiden kehittymistä.

Julkaistu: 27.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.