Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2074

Tapio Ketonen

Kysymys:

Peugeot 1.8 XT SEDAN vuosimallia -97 on ruvennut kenkkuilemaan. Ensimmäinen oire ilmeni kun jarruttaessa sumuvalon merkkivalo mittaristossa syttyi (sammui taas kun nosti jalan polkimelta). Merkkivalo myös vilkkui suuntavilkun tahdissa.a) Voinko tehdä jotain itse?b) pitääkö viedä merkkikorjaamollec) kelpaako “Arskan” korjaamo

Näytä vastaus

Vastaus:

Oire viittaa vahvasti siihen että jomman kumman takavalon maadotus olisi epäkunnossa. Sähkö vaeltaa piuhoissa väärään suuntaan, ja se saa aikaan kaikenlaisia ihmeitä. Laitapa vilkku päälle ja mene taakse katsomaan, mitä tapahtuu. Jos valot tuikkivat toisessa valaisimessa omituisesti, kannattaa kokeilla esimerkiksi erillisellä johdolla maadottamista.

Ellet löydä ja pysty korjaamaan vikaa itse, auto pitää viedä pajalle. Riippuu “Arskasta”, löytääkö hän vian. Uskoisin että löytää. Merkkikorjaamo sen sitten ainakin löytää.

Julkaistu: 25.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.