Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2067

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen huomannut, että suoraan ajaessa ohjauspyörä on hieman kallellaan vasemmalle päin, ja jos sen ihan kääntää suoraan niin auto kääntyy koivasti oikealle. Auto on ihan uusi, voiko asialle tehdä merkkihuollossa mitään? Toinen asia mikä tuli mieleen, onko normaalia että automaattilaatikko “ulisee” vaimeasti kun päästän kaasun pois ja auto jarruttaa moottorilla? Kiitos hyvästä palstasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ohjaus on helppo oikaista, itse asiassa se olisi pitänyt tehdä jo luovutushuollossa. Tosin ilmiö herättää epäilyksiä. Yleensä uuden auton ratti on suorassa. Ei suinkaan vain autolla ole törmäilty? Suosittelisin vaatimaan, että merkkihuolto suorittaa autolle takuuna täydellisen nelipyöräsuuntauksen. Näin varmistetaan, että pyörien suuntaus on varmasti kohdallaan.

Parasta sitten kyllä olisi, että ilmiö ei johdu siitä, että olet itse ajanut johonkin pahaan kuoppaan tai rajusti rotvallin reunaan!

Pieni ulina ei mielestäni ole vaarallista, mutta näin kaukaa ei asiaan oikein voi ottaa kantaa.

Julkaistu: 21.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.