Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 206

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, toin vuonna 1992 ulkomailta verottoman muuttoauton. Auto on hyväkuntoinen edelleenkin, mutta siihen on myös käytön myötä vaihdettu kuluvia osia jo aika paljon. Olen tahtonut pitää auton alkuperäisen näköisenä ja oloisena.Yksi tuttu kertoi, että tällaisen muuttoauton pitäminen voi tulla kalliiksikin. Sanoi että saattaa joutua maksamaan ison autoveron, jos osia vaihtaa alkuperäisiin uusiin osiin yli tietyn rajan. Puhui jostakin 25 %:sta. Tuntuu pelottavalta ajatukselta.Onko tällainen mahdollista? Jos on, missä menee raja?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ulkomailta tuodun osalta verollepanoraja on 33 %. Prosentteja ei kerry ns. kulutusosista, ainoastaan korin osat kuten lokasuojat, ovet jne. sekä moottori, vaihteisto ja sellaiset.

Eikä niitä prosentteja kerry niistäkään uusituista osista, joiden vaihtoa ei kukaan huomaa…

Vakavasti ottaen: ei niitä prosentteja sentään onneksi kytätä kaikin keinoin. Koko homman ajatushan on estää keinottelu ja huijaaminen.

Julkaistu: 26.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.