Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2053

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan vuoden 2000 NIssan Maxima 3.0 V6 auton ja siinä on alkanut kiihdytyksessä esiintymään “nykimistä” joka on silloin tällöin melko huomattavaa…oletko kuullut vastaavasta ennen ja pystytkö kertomaan mistä voisi johtua.

Autossa oli juuri 105000 km huolto ja eivät silloin ko. vikaa ei saatu esiin. Auto saattaa toimia viikon ihan ok, mutta sit pari päivää pientä ontumista ja taas ok.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olen joskus ennekin epäillyt, että tuollainen nykiminen voisi johtua suihkutussuuttimien tukkoisuudesta. Vahvistusta en kuitenkaan ole tälle teorialleni ainakaan toistaiseksi saanut.

Epätasaiset suihkutusmäärät saavat kuitenkin seokset sekaisin, ja kun suihkutusmääriä säädetään pakoputken lambda-arvon perusteella, se voi olla kunnossa, vaikka pari sylinteriä saisi ylirikasta seosta ja loput liian laihaa. Kone ei kuitenkaan käy kunnolla.

Julkaistu: 18.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.