Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2041

Kysy autoista - kysymys 2041

Tapio Ketonen

Kysymys:

olen ostamassa Fiat uno 75 sxie:tä onko 1.5 litraisessa moottorista joitain tyyppivikoja jotka kannattaisi tarkistaa ennen ostoa?

entä muu kori, auto on vm. 91 eli uudempaa korimallia, tietääkseni uudempi ei ole niin helppo ruostumaan kuin vanhat uunot?

ja vielä että onko auto harvinainenkin suomessa, myytävänä ei hirveästi näytä olevan… kiitos tiedoista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Isompia malleja ei myyty kovin paljon, kyllä valtaosa Unoista on pikkukoneisia. Moottorit ovat muuten kestäviä, mutta venttiilikoneiston ja sylinterinkannen välinen ns, valikannen tiiviste tuppaa kyllä aika usein vuotamaan öljyä, mikä pitää koneen sottaisena. Määrällisesti vuoto ei ole merkittävä, mutta likaantumisen takia se on kiusallinen.

Ehkä se uudempi malli on hieman paremmin suojattu ruostetta vastaan, mutta pääsyy vähäisempään ruostumiseen lienee kuitenkin vähäisempi ikä. Hoito ja mahdolliset suojauskäsittelyt ovat ratkaisevassa asemassa, miksei myös se, miten paljon autolla on ajettu soralla.

Julkaistu: 13.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.