Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2039

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei, Omaa rahaa on 13000 euroa ja lainaa en kuuna päivänä ota. Mutta uusi auto on alle saatava.

Tuulilasin toukokuun numerossa oli autohinnasto, josta poimin sopivat ehdokkaat: Citroen Saxo, Daewoo Kalos, Hyundai Getz, Lada 110, Renault Twingo, Skoda Fabia sekä Suzuki Alto. Ei nämä mitään kovin ihmeellisiä autoja ole, mutta liikumme pääasiassa kahdestaan ja ajoa tulee noin 15000 km vuodessa.

Olisikohan apua valintaan jos vaikka vertailussa nämä arjen ahertajat. Tietty jos nykyisestä autosta, Fiat 127 Stella saa johonkin näistä vaihdossa edes jotain olisi sekin puoltava seikka.

Hyvää kesää!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä ehdotus, pitää ottaa toimituksessa puheeksi. Tuulilasihan julkaisee joka numerossa jonkinlaisen vertailun, ja tuossa olisi hyvä lähtökohta.

Vähän suhtaudun pessimistisesti siihen Stellan vaihtoarvoon. Saattaisi olla edullisempaa myydä se suoraan jollekin tarvitsijalle joko Tuulilasi.fi:n etusivulla Tuulilasi-logon alla olevalla linkillä avautuvien i-palvelujemme kautta tai sitten Keltaisessa Pörssissä. Silloin autosta voisi saada käteisostajalle tulevia alennuksia.

Ikivanha vaihtoauto on autoliikkeelle ongelma, sillä sen myyminen seuraavalle asiakkaalle on suuri taloudellinen riski. Olipa tuo Stella sitten miten hyvä yksilö tahansa, todennäköisesti se päätyy liikkeestä könttäkaupalla ja halvalla hinnalla jollekin katuvarsijobbarille, joka myy autoja yksityishenkilönä ja jonka takuu päättyy perävalojen häipyessä.

Julkaistu: 12.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.