Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2031

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi! Mikä ruosteenestossa maksaa? Autoni on -98 Nissan Almera ja aikamoisessa riskiryhmässä ruostumisen suhteen, vaikkakin hyvin hoidettu. Tehtaalla pohjaa ja muita osia ei näemmä suojata mitenkään, sillä paikallinen merkkihuolto ottaa 550 eskoa suojauksesta, Dinitrol tms. vastaava 270-390€. ELI miten suojata hyvin ja suht. edullisesti autoni? Vielä en ole asialle tehnyt mitään ja pohjassa ja lokareiden sisäpinnassa jo pieniä 1-2mm ruostepilkkuja…vaikka auto muuten ihan helmi. APUA!

Näytä vastaus

Vastaus:

Eihän niitä suojata tehtaalla juuri mitenkään, mieluummin myyvät uusia. Vie autosi ruosteenestoon erikoistuneeseen liikkeeseen. Ei ainakaan minulle ole koskaan tullut mieleen edes kysyä suojausta merkkiliikkeestä. Eiväthän he sitä itse tee vaan todennäköisesti teettävät erikoisliikkeessä. Niin ainakin mm. Mersu ja Renault teettivät, kun autoissa muutama vuosi sitten esiintyi ongelmia tehdassuojauksen kanssa ja autoja suojattiin jälkikäteen.

Hyvä suojaus tietenkin maksaa, se vie aikaa ja vaatii erikoisvälineitä. Toisaalta autoa ei tarvitse, vaikka liikkeet niin haluavatkin, suojauttaa joka vuosi. Jo yksikin käsittely jatkaa ikää helposti ainakin 5-8 vuotta.

Julkaistu: 10.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.