Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2024

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on ollut hieman epämääräisiä käynnistysongelmia, kierrokset tippuvat välillä heti käynnistyksen jälkeen ja auto sammuu. Vika korjaantuu kun kaasuttelee hieman… kurkistin imusarjan putkeen eräs päivä (kaasuläpän ja ilmansuodattimen välissä) ja huomasin kosteutta putkessa. Onko tämä normaalia vai ehkä käynnistysongelmian syy? Auto on vm.98 406 1.8.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei siellä pitäisi mitään kosteutta olla, ellet sitten kurkistanut sellaiseen paikkaan, johon jo huohottimen kaasut tulevat. Niiden mukana tulee aina hieman öljysumua, ja se tiivistyy seinämiin. Tämän ei pitäisi vaikuttaa sammuiluun.

Sammuilun syystä en osaa sanoa mitään. Ehkä ilmamäärämittaus nikottelee alussa. Tämä on kuitenkin vain karkea arvaus, pitäisi ehkä hakea aupua osaavalta korjaamolta. Kenties myös merkkikorjaamo voisi testereineen saada jotakin selville.

Julkaistu: 8.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.