Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2016

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen harkitsemassa uuden VW Passatin ostoa. Ennakkotietojen mukaan autosta tulee v. 2004 uusi malli. Nettisivuilta olen lukenut erinäisistä tehtaan harrastamista myynnin vauhdittamiskeinoista ainakin Saksassa. Ehken niistä jotain tulee myös meidän VW:n myynnille.

Mielestäni Passatin hinta on kohtuullinen, jos sitä vertaa esim. Audin A6 tai Skodan Superbin malleihin. Uuden mallin hinta tullee olemaan nykyistä korkeampi.

Miten menettelisit itse tässä tilanteessa: “ottaisitko vai jättäisit”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on mielenkiintoinen kysymys. Tietenkin saattaa harmittaa, jos “uusi” auto onkin jo seuraavana vuonna vanhaa mallia. Mutta hinta ja etenkin loppuvaiheessa myös nuo vauhdittamiskeinot eli lähinnä ylimääräiset varusteet houkuttavat.

Vanhan mallin valintaa puolustaa se, että yleensä automalli on parhaimmillaan elinkaarensa lopussa. Kaikki lastentaudit on jo korjattu, ja tyyppivikoihinkin tunnetaan jo parannuskeinot. Uudessa mallissa on uudet viat.

Ainakin Volkswagenilla ja sen sukulaisilla mutta myös muutamilla muilla merkeillä kuten esimerkiksi Mercedes-Benzillä noita uuden mallin vikoja ja ongelmia on ollut enemmän kuin kotitarpeiksi. Vanha malli siis saattaisi olla parempi ratkaisu. Uuteen malliin siirtyminen vasta parin-kolmen vuoden päästä voisi olla huolettomampaa kuin heti alussa.

Itseni kohdalla kysymys on teoreettinen. Viittaan nettipalvelumme sivuilla esitettyyn toteamukseen omasta varallisuustasostani, joka osuu harvinaisen hyvin oikeaan. Turha siis edes spekuloida uuden auton ostolla!

Julkaistu: 5.5.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.