Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 201

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miksi -98 2.0 TD Avensiksen moottorin lohko ruostuu? Ruostetta lähtee lohkosta jo palasina sormilla kun raaputtaa. Auto on ollut ennen minua yhdellä omistajalla Tampereen seudulla, ja nyt napapiirin pohjoispuolella. Olisiko syynä etelän vetelät talvet ja tiesuolan vaikutus? Muuten auto toimii hienosti ja on jopa Toyotaksi hyvän näköinenkin. Voinko tehdä masentavalle ilmiölle mitään ( tiedän toki että kosteus ja lämpötilan vaihtelut yhdessä ilman kanssa ovat metallille herkkä asia )jollakin suoja-aineella esimerkiksi? Kiitos vastauksesta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän tiesuola ja kura kertyneinä metallin pintaan saavat ruostumiseen vauhtia, mutta silti vähä ihmetyttää. Onkohan se irtoava tavara varmasti rusotunutta metallia, ettei vain olisi ruosteista kuraa?

Eipä asialle oikein vissiin voi tehdä mitään muuten kuin puhdistamalla eli harjaamalla ruosteet pois ja maalaamalla kunnolla. Aika yllättävä ilmiö, jos lohko todellakin ruostuu kuvatulla tavalla. Asiasta kannattaisi kenties neuvotella merkkikorjaamon kanssa, missään tapauksessa tuollainen ilmiö ei ole normaali. Tuskin lohko sentään puhki ruostuu, mutta voihan siinä toki olla materiaalivikakin, jolloin ehkä vielä takuu tulee avuksi.

Julkaistu: 29.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.