Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1999

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi ihmeessä pikahuoltopalvelu on olemassa? Nimittäin meillä on työautona Toyota Hilux avolava 2002, jossa ilmeni pikkuvika ja veimme sen 29.4 Espoon Toyotan Auto Jalosen pikahuoltoon, jossa saimme ajan PIKAHUOLTOON 8.5!!Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun pikahuolto mielumminkin etanahuolto. Opelilla on ihan samoja oireita ja samoin VW:llä.

Tässä olisi aihetta laajemminkin tutkia asiaa ja kenties hutkiakin?

Itse ymmärrän sanan pikahuolto niin, että sinne mennään, odotetaan vuoroa ja korjautetaan mahdollinen pikuvika. Mikäli korjaaja ensiavun annettuaan toteaa vian olevan suurempi, niin antaa varsinaiseen huoltoon ajan. Nyt tuntuu siltä, että pikahuolto on samalla varsinainen huolto.

Miksi autoliikkeet tarjoavat tätä palvelua joka ei ole nimensä veroinen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti kilpailutilanne pääkaupunkiseudulla on sellainen, että autoliikkeillä on varaa pitää palvelu tuollaisella tasolla. On tietenkin tuottavampaa, että korjaamolle on kuukauden jono kuin että sinne pääsee heti. Myymätöntä korjaamoaikaa jää paljon vähemmän. Myymätön aika on omistajalle silkkaa tappiota, koska palkat ja muut kiinteät kustannukset juoksevat koko ajan.

Pikahuollon tietenkin pitäisi toimia kuvatulla tavalla. Käytännössä sielläkin on ongelmana kuormituksen epätasaisuus, jos toimitaan tuolla tavalla, joten ajanvaraus on sielläkin arkipäivää. Periaatteessa homma on pielessä, jos määräaikaishuoltoon aikaa tilaava asiakas ohjataan pikahuoltoon.

Itse ihmettelimme korjaamotilannetta viime vuoden helmikuussa, kun Peugeot 307 sai pienen kolhun vasempaan etukulmaansa. Herttoniemen merkkikorjaamolle oli yli kuukauden jono. Onneksi auto saatiin ilmastointiteipillä ajokuntoon.

Monessa tapauksessa asiakkaan kannattaakin ottaa yhteyttä vähän kauemmas, siellä korjaamoiden palvelu on yleensä aivan eri tasolla. Aikaa varattaessa korjaamolta kysytään, että koska asiakkaalle sopisi! Esimerkiksi Hämeenlinnaan ajaa Helsingistä tunnissa, Hyvinkäälle menee vain vähän yli puoli tuntia.

Julkaistu: 29.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.