Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1993

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve Tapsa!! jonkun aikaa sitten joku kysyi ET:sta ja vastasit nain " periaattessa on niin, etta jos autoon asennetaan leveammat renkaat ja vanteet,vanteen ET:n pitaa olla suurempi,jotta pyora mahtuisi pyorimaan".

Asia vaivaa minua, silla olen hankimassa minun autooni(Audi A6 vm.99)7,5 × 16, ET 35 vanteet,alkuperaiset ovat 6×15, ET 45. Huomasin etta vv-auto myy eri-ET:sia vanteita audi a6:siin,mm.ET37,38,42,kaikki joko 7×16,tai 7,5×16.mita mielta olet? Luuletko etta ei tulisi ongelmia jos ET on 35?Renkaat 205/55×16.kiitos !!.Terv.Guille

Näytä vastaus

Vastaus:

Vähän leveiltä nuo vanteet tuntuvat noille renkaille, mutta minulla ei ole normikirjaa nyt käytössäni, joten saattavat sopiakin.

Tuossa ET-asiassa minulla oli kyllä jonkinlainen ajatusvirhe. Vanteen kiinnitystasohan on ulompana kuin vanteen keskilinja, joten jos renkaan sisäreunan etäisyys pitäisi leveyden kasvaessa säilyttää entisellä kohdalla, silloin ET-lukeman pitäisi tietenkin olla pienempi, siis vanteen keskilinjan ulompana. Noinhan asia näyttää maahantuojan myymissä vanteissa olevankin.

Julkaistu: 27.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.