Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1980

Tapio Ketonen

Kysymys:

Passat ”jurisee”Auto on alle 1000 km ajettu Passat farmari TDI 100 hv. Moottori vetää nikottelematta jo 1200 R/min alkaen mutta 1600 – 2000 kierrosluvulla vedätettäessä moottori ikään kuin hangoittelee vastaan. Vedossa ei ole tehon puutetta vaan koneesta (?) lähtee eräänlainen resonanssi ja koko auto tärisee aivan kuin vedättäisi liian pienillä kierroksilla. Yli 2000 kierroksen veto on taas puhdasta ja vaivatonta.

Ennen auton hankintaa koeajoin vastaavan sedanin ja siinä en vastaavaa havainnut.

Näytä vastaus

Vastaus:

Resonanssistahan tuossa ilmeisesti on kysymys. Ei muuta kuin kiireen vilkkaa korjaamolle ja yhdessä työnjohtajan kanssa koeajolle. Sitten selviää, mitä tehdään.

Jos työnjohtaja on sitä mieltä, että ilmiö on täysin normaali, niin sitten kannattaa pyytää asiasta kirjallinen lausunto. Sen jälkeen pitää kaivaa jostakin koeajettavaksi samanlainen auto, jotta varmistuu, että jurina todellakin kuuluu asiaan. Tälle tiedolle Tuulilasi on valmis antamaan enemmänkin julkisuutta.

Jos taas ilmiö tunnustetaan viaksi, niin ei muuta kuin vaatimaan, että takuun voimin auto laitetaan kuntoon.

Julkaistu: 24.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.