Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1971

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ketosen palstalla oli kysytty Audi 100:n takajarrusatuloista.Vastauksessa oli keskitytty käsittelemään ainoastaan mäntienjumiutumista. Olisikohan kyseessä kuitenkin Audien jaVolkswageneiden levytakajarruille tyypillinen ongelma, käsijarruvivunjumiutuminen.

Vika aiheutu siitä kun alumiininen satula ja sensisällä oleva teräksinen akseli muodostaa yhdessä suolaveden kanssasähkökemiallisen parin ja alumiini hapettuu turvottaen raon umpeen.Monet autoaan pidempään pitävät tee-se-itse-miehet ovat korjanneetongelman poraamalla satulaan reijän ja pistämällä siihen rasvanipankäsijarruvivun akselin voitelua varten. Tällä tavoin jumiutuminen onestettävissä, kun vain muistaa rasvata aina muun huollon yhteydessä.

Osoitteestawww.nordicaudi.com/faq/chassi/010611_bromsok/bromsok.htmlöytyy artikkeli jarrusatulan kunnostuksesta ja rasvanipastakin onpuhetta… “…Mitt ok har jag sedan tidigare även försett med ensmörjnippel, nu tog jag dessutom och slipade ett diagonalt spår iaxeln som fettet kunde gå i.”

Valitettavasti nykyään merkkikorjaamoissa ei kallin työn vuoksi pahemmin tehdä oikeita korjaustöitä vaan pelkkää osien vaihtoa. Kuulemma jossainmerkkikorjaamossa on jopa tehty tuo rasvanippojen lisäys.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos vihjeestä, näyttää pikavilkaisulla asialliselta sivustolta. Ja kun tuo kielikin on sellainen, että ainakin kaikki peruskoulun käyneet ovat opiskelleet koulussa, niin asioiden pitäisi käydä selviksi! Tässäkin taas käy ilmi, ettei se ruotsi suinkaan ole turha kieli.

Julkaistu: 22.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.