Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 195

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, kannattaako ja jos niin milloin keväällä ostettu uusi Megane viedä ruoste-esto käsittelyyn? Nyt vai voiko odottaa ensi kevääseen?! Entä miten on Meganen (tai yleensäkin Renault`n) ruostumisen laita?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni voi odottaa ensi kevääseen. Ruosteenestofirmat antavat oman takuunsa alle vuoden ikäisille autoille, mutta sinänsä niilläkään takuilla ei juuri ole suurta merkitystä. Auto kyllä kestää takuuajan ruostumatta, ja jos kolhuja tulee, niiden ruostumista ei mikään takuu korvaa. Toki voimassaoleva ruosteenestotakuu on autoa myytäessä jonkin asteinen arvopaperi.

Megane lienee selvästi paremmin suojattu ruostetta vastaan kuin edeltäjänsä eli 19, eikä sekään ole aivan mmahdoton ollut. Kaikkiaan ranskalaiset autot ovat mielestäni merkittävästi parempia vastustamaan ruostetta kuin venäläiset, japanilaiset tai italialaiset.

Julkaistu: 1.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.