Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1942

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoani maalattiin noin kuukausi sitten ruostevaurioiden korjauksen yhteydessä ja kysymykseni kuuluu, että saanko vahata maalatut kohdat Simonizin kiinteällä autovahalla. Jos en saa niin miksi en?

Jossain yhteyksissä minulle on kerrottu, että ei saisi vahata ja joissain yhteyksissä taas, että saa vahata. Eikö maali muka kuivu täysin kuukaudessa? Mitä haittaa vahauksesta voisi olla auton maalipinnalle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Riippuu tietenkin siitä, miten on maalattu. Mitä ilmeisimmin maali on kyllä jo ennättänyt aika hyvin kuivua ja kovettua, että siinä mielessä vahaaminen tuskin aiheuttaaongelmia. Liian aikainen vahaaminen voi naarmuttaa ja himmentää pintaa.

Mutta varsinainen kysymys kuuluu, että miksi pitäisi vahata? Uusi maalipinta on luonnostaan hyvä ja kiiltävä, joten ensimmäisellä vahauksella ei ole kiirettä. Itse vahaisin auton vasta vähän keväämmällä ilmojen lämmettyä.

Julkaistu: 13.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.