Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1927

Kysy autoista - kysymys 1927

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin uuden Englannissa valmistetun auton v.2002 (merkkiä en toistaiseksi mainitse). Autossa on mielestäni selvä valmistusvirhe. Takaluukku hankaa oikealta puolen melkein puskuriin. Rako on n. 1mm. Vasemmalla puolen sovitus on kunnossa. Takaluukun vaihto/säätö ei auta, puskurin vaihto ei auta.

Maahantuojan mukaan ainoa keino on laittaa auto korinoikaisupenkkiin koska Oikean kyljen jigi on ilmeisesti brittiläisissä säädöissä. Vika on maahantuojan mukaan ominaisuus joka on kaikissa autoissa. Kävin tutkimassa liikkeen esittelyautoja ja otin niistä kuvia, mutta niissä ei vastaavaa ominaisuutta ole.

Onko mitään mahdollisuuksia saada alennusta auton kauppahinnasta ? Yritin purkaa kauppaa, mutta ei onnistu. Korjaamolle pitää antaa mahdollisuus korjata vika. Muutenkin autossa on ollut paljon ongelmia.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos maahantuoja ehdottaa korinoikaisupenkkiä, niin ainoa oikea vastaus on: Siitä vaan! Myyjälle pitää antaa mahdollisuus ensiksi saattaa auto normaaliin kuntoon, vasta tämän jälkeen ovat vuorossa hinnanalennusneuvottelut tai kaupan purku.

Vasta kun työ on valmis, voidaan arvioida, onko auto sellaisesa kunnossa kuin pitäisi. Ellei, sitten neuvotellaan hinnasta. Kaupan purkaminen ei kannata, autolla jo ajetusita kilometreistä joutuu maksamaan turhan paljon.

Julkaistu: 8.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.