Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1910

Kysy autoista - kysymys 1910

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olin uudehkon autoni kanssa 30 000 km huollossa. Sain tietää, että huolto veisi aikaa noin puolisen tuntia. Odottelin autoani juomalla kupin kuumaa kahvia ja kas kummaa, kesti vain parikymmentä minuuttia niin jo oli auto huollettu. Öljyt vaihdettu ja sitä rataa.

Onko tosiaan niin, että merkkiliike lykkää nykypäivänä vain “töpselin” koneeseen ja jos kone ilmoittaa, että kaikki on OK niin huollossa ei juuri muuta tehdä kuin vaihdetaan öljyt. Tulee aika surkuhupaisen paljon hintaa pelkälle öljyn vaihdolle.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näinhän se on, että huollossa konkreettinen tekeminen rajoittuu lähinnä öljyjen ja suodattimien vaihtoon. Hyvä olisi, jos sen lisäksi myös ovien ja luukkujen lukot ja saranat tulisivat voidelluiksi ja ilmanpaineet tarkastetuiksi, mutta välttämättä näin ei aina käy.

Sinänsä jos auto on kunnossa, eipä se muuta tarvitsekaan kuin nuo perusasiat ja vikamuistiin kurkkaamisen. Huoltotyö sinänsä sujuu nopeasti, yleensä asentajat tekevät huollot urakalla, joten siinä ei kauan nokka tuhise.

Jos sitten autosta löytyykin vikaa, korjaaminen ei enää olekaan huoltoa vaan lisätyötä. Silloin aikaa voi kulua enemmänkin, samoin rahaa.

Julkaistu: 4.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.