Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1908

Kysy autoista - kysymys 1908

Tapio Ketonen

Kysymys:

Päivää että pätkähti.Ajattelin ostaa Skoda Felician vm 96-98 (1.3 tai 1.6 )Mitähän moisista vekottimista pitäs ottaa huomioon, silmään pisti kyllä ruostetäplät aika uusissakin vehkeissä (takaluukku yleensä).Mutta entäs tekniikka, jotain tyyppivikaa täytyy olla, täytyyhän :)

Näytä vastaus

Vastaus:

Täytyy sanoa, että jos Feliciassa on joitakin tyyppivikoja, niin aika hyvin ovat pysyneet piilossa, eipä ole Feliciaa kukaan meille päin moittinut. Octaviassahan oli tyyppivikana takaikkunan rikkoutuminen itsekseen, mutta Feliciassa takaluukku on vähemmän eksoottisesti muotoiltu, joten tuotakaan vaivaa siinä ei tiettävästi ole.

Takaluukun ruostuminen on riesana aika monessa pystyperäisessä autossa. Perään syntyvä imu ja pyörteily saavat kuran ja tien pölyssä olevat metallihiukkaset pyörimään perässä ja iskeytymään maalipintaan. Taitaa lisäksi olla niin, että maalipinta ei välttämättä ole turhan hyvä ja paksu, olisiko pohjamaalauksessakin puutteita. Silti kyllä Skodankin saa pysymään siistinä, jos pesee autoa riittävän usein ja myös vahaa auton säännöllisesti kunnollisella hankausta vaativalla vahalla.

Julkaistu: 3.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.