Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1907

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka on mahdollista, että teidän testeissä pirelli oli paras, vaikka esim minun Toyota camryn alla ne hajosivat yksi kerrallaan, kunnes kolmannen hajonneen renkaan jälkeen rengasliike vaihtoi jo alle Micheliinit veloituksetta. Ensimmäinen hajosi jo seuraavalla viikolla, tuli mutkalliseksi. Kaksi päivää myöhemmin toinen eturengas rupesi halkeamaan ja siitä viikkoa myöhemmin jo vaihdettuun eturenkaaseen tuli pullistuma. Tämän valossa, päin vastoin niiden myynti pitäisi kieltää, vai voiko joku väittää, että se oli sattumaa, että kudokset pettivät?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän sentään aika lailla suurempi osuus Pirellin renkaista ole säilynyt koko käyttöikänsä ehjänä kuin hajonnut kesken kaiken. Arvelisin, että sinulle on myyty jotkut viime vuosituhannella varastoon unohtuneet vanhat korppurenkaat. Tällöin toki on oikeus ja kohtuus, että saat uudet renkaat kelvottomien tilalle. Sitäpaitsi en ole nähnyt meillä sellaista testiä, jossa Pirelli olisi ollut paras. Voihan toki sellainenkin olla joskus julkaistu, mutta ei nyt tule mieleen.

Julkaistu: 1.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.