Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1905

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve ketonen ja kiitos hyvästä palstasta! Olen vaihtamassa multivikaista nissan primeraa ( -94) ja alustavasti olen katsellut vw passattia ( n-98 ) ja avensista ( -98 -99).. voisitkos tehdä pientä vertailua koskien molempien autojen heikkoja ja vahvoja kohtia. Kiitos etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä tässä nyt osaa suuremmin vertailla. Passat on selvästi suurempi, mutta Avensikseenkin mahtuu oikein hyvin. Jos haluat luotettavan ajokin, osta Avensis. Jos taas tykkäät auton korjauttamisesta kalliilla rahalla, niin silloin Passat on se oikea, mm. etuakselisto nielee euroja aika mukavasti.

Avensis on halvempikin. Ongelmana on, että useimmat ovat 1,6-litraisia, ja se on vähän laiskan oloinen. Kyllä sieltäkin kulkua löytyy, mutta kierroksia pitää käyttää. Ei silti, ei 1,6-litrainen Passatkaan ole mikään raketti, ja 1,8-litrainen ilman turboa on sekin aika laimean oloinen, sekin liikkuu vasta reippailla kierroksilla vähän ripeämmin.

Julkaistu: 1.4.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.