Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1904

Tapio Ketonen

Kysymys:

moro! vm-89 mazdan pakustani kuuluu etupään juosistosta (?) jumalaton kitinä koppiin asti ihan pieneenkin monttuunn ajettaessa. samoin ohjauksessa jotain samantapaista kitinää, mutta paljon vaimeampana. auto on 4wd ja kitinä kuuluu ajettin sitten takapotkuna tai neliveto päällä. olisiko jokin pusla tai muu osa rasvan tarpeessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Etupäässä voivat kitistä joustoliikkeissä joko jouset tai kallistuksenvakaimen kumihelat, mikseivät ehkä myös pallonivelet, mutta se on mielestäni epätodennäköistä. Niin, ja voivathan myös tukivarsien sisäpäiden helat vinkua. Niissä tosin pitäisi sisähelan olla kiinni kiinnityspultissa ja ulkokuoren tukivarressa, eikä kummankaan pitäisi liukua. Liikkeen pitäisi muistaakseni tapahtua kumin kiertymisenä.

Ensiksi etsisin syytä kallistuksenvakaimen heloista. Silikoniöljyä vakaimen ja kumihelan väliin, niin uskoisin kitinän ainakin hiljenevän.

Julkaistu: 30.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.