Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1891

Tapio Ketonen

Kysymys:

Yle TV2 Puskuri-ohjelma kokeili jotain venäläistä ihmeainetta. Onkos Tuulilasilla kokemuksia asiasta? Ihanko oikeasti toimii? Näitä ihmeaineita kun on vuosien varrella ollut jos minkälaista.

Näytä vastaus

Vastaus:

En ole nähnyt koskaan ko. ohjelmaa, joten en ole nähnyt tuota ihmeaineen kokeiluakaan.

Näkemättä ja tietämättä, mistä aineesta on kysymys voin sanoa sen verran, että ihmeaineet yleensä toimivat kuten on tarkoituskin. Se tarkoitus on tuoda rahaa myyjän ja valmistajan taskuun. Koska et kertonut, millaisesta ihmeaineesta oli kysymys, oliko se jotakin öljyyn, bensaan, jäähdytysnesteeseen tai pissapoikaan lisättävää, auton päälle siveltävää tai jotakin muuta, en osaa sanoa, onko tuotteesta mitään haittaa tai vaaraa. Yleensähän näiden kerrotaan vähentävän kulutusta, lisäävän suorituskykyä ja nykyisin myös vähentävän päästöjä.

Lähtökohta on, että jos jokin lisäaine olisi puoliksikaan niin hyvää kuin luvataan, joku autonvalmistaja tai öljy-yhtiö olisi jo aikapäiviä hankkinut ko. tuotteeseen yksinoikeudet. Jos tuote ei ole sellaista kuin luvataan, silloin keksijän pitää yrittää myydä keitostaan kaikenlaisten mahdollisten kanavien kautta.

Tuulilasi ei ole testannut näitä ihmetuotteita, emmekä liioin aio haskata niukkoja resurssejamme moiseen moskaan, jonka jo ennalta tiedämme huuhaaksi.

Julkaistu: 27.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.