Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1886

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi Tuulilasin + numerossa olleessa 10 kärjessä olevissa käyttöautossa olleessa tyyppivikoja eri automalleista ei ollut Nissan Sunnyn 86-90 kohdalla mainittu sylinterinkannen halkeamistaipumusta? Asia selvisi minulle vasta kun olin ostanut auton ja kyseinen vika ilmaantui. Eipä auttanut kuin korjata, eikä vaihtokantta löytynyt siihen hätään mistään. Ei muuta kuin moottorikoneistamolle ja kansi hitsattavaksi. No onneksi pystyi hitsaamaan, mutta tulihan sille venttiilitöineen ja asennuksineen hintaa 689 €, että semmosta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei niitä tyyppivikoja saa selville, ellei kukaan kerro. Maahantuojien propagandagöbbelsit eli tiedottajat ovat markkinoinnin palvelijoita, ja jos totuus on merkille negatiivista, totuus saa väistyä, tai ainakin siitä vaietaan.

Vioista saisi tietenkin enemmän tietoa, jos ennättäisi kiertää haastattelemassa merkkikorjaamoiden asentajia. Tietoa ei kuitenkaan saa siten, että pölähtää korjaamolle lehtiö kourassa ja kynä kirjoitusvalmiina kyselemään, että “mitäs tyyppivikoja näissä on ollut”.

Ei tuo halkeamistaipumus kuitenkaan taida sentään olla kaikkia autoja koskeva, koska tiedän useita tuon mallin autoja, joissa ei tuollaista vikaa ole ollut.

Julkaistu: 25.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.