Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1877

Kysy autoista - kysymys 1877

Tapio Ketonen

Kysymys:

Näin kesärengaskauden alkua odotellessa kysymys talvirenkaista: Millä ihmeen konstilla nastarenkaiden nastaulkonemaa saa kasvatettua? Olen odottanut että ajo paljailla päällysteteillä saisi nastat nousemaan koloistaan pintaan mutta ei sekään ole onnistunut. Tällä hetkellä ulkonema on ‘negatiivinen’ ja renkaiden pito jääpolanteella aivan olematon. Renkaat ovat Michelin XM+S 260:t (jos sillä on jotain merkitystä…)

Näytä vastaus

Vastaus:

Onhan sillä merkillä merkitystä, sillä joissakin Michelinin renkaissa on ollut ongelmana se, että nastat painuvat renkaiden sisään. Takavuosina ne pahimmillaan jopa työntyivät ilmatilaan saakka. Kyllähän yleensä ajo sulalla kestopäällysteellä saa nastat paremmin esiin.

Enpä osaa neuvoa, millä nastat saisi paremmin esiin. Jos ne eivät sieltä muuten tule, niin sitten kannattaa nyppiä ne ruuvitaltan avulla kokonaan pois ja ajaa kumit loppuun kesäkelillä, jos haluaa nuukailla.

Julkaistu: 23.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.