Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1870

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen ajatellut ostaa Suomesta/hakea Saksasta käytetyn, noin vuosimallia 94-96 olevan 12-sylinterisen BMW 750i:n. Olisiko missään Tuulilasin sivuilla tai muualla tietoa ko. autosta? Onko testejä tehty tai muuta vastaavaa?

Tietoa ei tunnu löytyvän mistään. Jos ei ole, niin osaisitko sanoa paljon 12-sylinterisen 240 kilowatin moottori kuluttaa bensaa satasella? Myös muusta tiedosta olisin hyvin kiitollinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollaisesta autosta ei osaa sanoa oikeastaan yhtään mitään. Niitä on tuotu Suomeen vain muutama kappale, joten jo hinnan ja sitä kautta myös veron määrittely on perin hankalaa.

Tällaisia autoja ei Suomessa yleensä testata, lähinnä niistä on tehty esittelyjuttuja. BMW 750 ei ole kovin monelle realistinen vaihtoehto uutena, ja tila tarvitaan autoille, jotka kiinnostavat useampia.

Käytössäni ei nyt ole tuon ajan autotaulukkoja tai vanhoja lehtiä, niistä selviäisi, millaiset ECE-normikulutukset autolla on ollut.Voin kuitenkin vakuuttaa, että bensiinin kulutus ei käyttökulujen kannalta tule olemaan mitenkään merkittävä asia. Lisäksi kulutus riippuu ajotavasta. Taloudellisen ajon kikat taitava kuski pääsee isollakin Bemulla vähällä.

Julkaistu: 19.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.