Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1867

Kysy autoista - kysymys 1867

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa Ketonen, olisiko missään saatavilla yhteenvetävää tutkimustietoa, mitä autoja Saksasta kannattaisi Suomeen tuoda. Eli mitä autoa tuotaessa olisi pienin riski taloudellisista tappioista verrattaessa tuontikustannuksia vastaavan auton arvoon Suomessa? Tai olisiko Tuulilasissa käsitelty ko. asiaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei taida kaipaamaasi tietoa olla mistään saatavilla, liekö edes olemassa. Ehkäpä tietoa löytyy sitten, kun Tulli saa laskentamenetelmänsä valmiiksi. Periaatteessa tuon tiedon saaminen edellyttää aika monen asian vertaamista. Mitkä ovat eri autojen suomalaiset markkina-arvot? Entä saksalaiset? Mikä on kyseisten autojen alkuperäinen autoveroprosentti?

Eräs merkittävä tekijä on sekin, että miten käytettynä tuotujen autojen arvo kehittyy. Uudemmissa autoissa ehkä merkkiliikkeiden yritys laskea tuontiautoista maksettavaa hyvityshintaa onnistuu, mutta vanhemmat autot eivät niille enää kelpaa, joten eivätpä ne ilmeisesti pysty painamaan hintoja ainakaan kovin paljon alaspäin.

Julkaistu: 19.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.