Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1859

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! Meillä on Golf 1,8 vuosimalli -98, ajettu n.90tkm. Viime talvena kun pakkasta oli n 25 astetta lämmityslaitteen moottori sanoi sopimuksen irti. Huollossa vaihdettiin moottori n. 250 € eikä kommentoitu ollenkaan olisiko ehkä ollut syytä tulla kustannuksissa vastaan. Onko tämä vika joka on vain hyväksyttävä myös täällä Pohjolassa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän se tietenkin hieman kirpaisee, vallankin kun hinta on aika reipas. Neljä vuotta käytetyssä autossa tuollainen vika on kuitenkin jo sellainen, että se voidaan mielestäni rinnastaa normaaliin kulumiseen. Eihän tuo toki ole normaalia vaan satunnaista, mutta käyttöikää on jo tullut aika reilusti, joten ei puhaltimen moottorin pettäminen maailman suurin ihmekään ole.

Kuluttajansuojalaki määrää myyjän vastuuseen piilevistä vioista, jotka ovat olleet kaupan kohteessa kaupantekohetkellä. Tietenkin voidaan väittää, ettei täydessä kunnossa oleva puhallinmoottori rikkoudu itsekseen, mutta kokemus kyllä osoittaa, ettei tuollainen suinkaan ole mahdotonta noin pitkän käytön jälkeen. Eli kyllä se mielestäni pitää hyväksyä.

Julkaistu: 17.3.2003