Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1858

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin pari vuotta sitten käytetyn bemarin ja siinä oli lisävarusteena defan varashälytin. Hälytin toimikin hyvin noin vuoden verran kunnes siitä kärähti keskusyksikkö. Vaihdatin tilalle ehjän käytetyn yksikön valtuutetulla asentajalla.Tämän jälkeen hälytin toimi noin kuukauden verran kunnes alkoi antamaan turhia hälytyksiä (enimmäkseen öisin). Asentaja väitti, ettei vika ole vaihdetussa keskusyksikössä, mutta ei kuitenkaan osannut sanoa missä vika.

Kyllästyttyäni maksamaan kaiken maailman asiantuntijoille turhista korjausyrityksistä totesin, että tulen kyllä toimeen ilman moista systeemiä. Ajattelin nyt kuitenkin kysyä, että missä voisi olla vika kun laite aktivoituu normaalisti, mutta alkaa hälyyttää noin 1-2 tunnin kuluttua. Merkkivalon mukaan hälytys tulee kuskin ovesta, mutta sisävalo kyllä pelaa ovikatkaisimesta. Taitaa olla parasta, että defa keskittyy vain pakkasongelmiin, vai olisiko siitä sittenkin hälyttimeksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Aika hämärä homma, mutta anturivialta vaikuttaisi. Se hälyttimen anturi ei välttämättä ole samassa kuin sisävalokytkin, mutta lienee paras, etten sano asiasta mitään, koska en siitä mitään tiedä. Ehkäpä joku lukija on taistellut vastaavien ongelmien kanssa ja osaisi auttaa.

Julkaistu: 17.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.